Marele volum „VERA SIMONE: OPERE 5-18 ani” – 500 de pagini de viață și metamorfoză (sau „Îngerul cu o carte în mână”)

„Îngerul cu o carte în mână”


Motto

Primeşte-mi un cuvânt, strigai,
tu, îngere, împins din rai
de-un vânt stârnit, de-o apăsare
a vreunui gând cu mult mai mare. 

Dar îngerul tăcea, trecea
pe-un scaun negru stând, citind
o carte veche, strălucind
în legătura-i de argint, şi grea.

(Îngerul cu o carte în mână, Nichita Stănescu, fragment)

__________________

Pentru că vârsta de 18 ani reprezintă un sfârșit și un început de etapă, nu era posibil să fi rămas chiar ea fără o sinteză... „ca la carte”.
În pragul începutului de maturitate Vera a adunat și a organizat pe vârste toate lucrările și operele ei esențiale – oglindind în această amplă tipăritură transformările ei profunde și evoluția spectaculoasă a primei mari felii de existență (pseudo)pământească.

Încep prin a transcrie Prefața unde autoarea se prezintă concis și apoi vă invit să „răsfoim” împreună bogăția unui sipet magic de har și dăruire.

__________________

Prefața autoarei

Înainte de a vă lăsa pătrunși de mireasma operelor veronicheze, ar trebui să mă prezint, nu-i așa?...
De-a lungul anilor am expus mai multe părți din mine și fiecare și-a clădit propria comunitate de „urmăritori”. Dacă ați ajuns acum să țineți în mână această carte, sigur ați avut la un moment dat o relație reală sau virtuală cu cel puțin una dintre aceste fete de diferite vârste.
Unii dintre voi ați auzit de Veronica-Simona Tomescu, fetița „ruptă din Soare”, după cum spunea mama ei pe blogul Identitate. Pe atunci era cunoscută pentru diagnosticul cu Sindromul Asperger, o tulburare comportamentală din spectrul autist. Dar Veronica era mai mult decât atât: un copil cu sufletul neatins de impurități, care trăia cu capul în nori (pe Planeta Vera), scria și picta încă de la cinci ani, refuza vibrațiile joase și își vindeca părinții și prietenii cu mașinăria inventată de ea numită Yeleldi.
Alții ați descoperit-o în mediul online pe Vera Simo Angel, aflată pe-atunci în prima jumătate a adolescenței. Deja nu mai avea nicio legătură cu autismul, datorită diverselor forme de terapie de pe parcursul vieții. Ea atunci descoperea rețelele sociale și le folosea drept mijloc de exprimare a talentelor ei. În acea perioadă își căuta identitatea în universul Harry Potter, regăsindu-se în Casa Ravenclaw, unde erau repartizați vrăjitorii creativi și inteligenți. Din nou, Vera era mai mult decât atât. Ea trăia scriindu-și propria poveste, dar a avut nevoie să afle și cum este să devii personaj în povestea altcuiva.
Alții ați ajuns direct la Vera Simone, autoarea Legendei Illo Tempore și acea fată de la liceul Iulia Hașdeu care plănuiește să urmeze Facultatea de Teologie, la secția de Artă Sacră. Dacă m-ați întâlnit de curând, înseamnă că ea este cea pe care o știți. N-are niciun sindrom, s-a maturizat; tot ce a rămas din trecut este aura pe care lumea o percepe, într-un fel sau altul, ca fiind „altfel”. Nu mai este nici activă pe social media, și totuși nu-i lipsește acel teenage vibe al generației.
Sau poate că mă cunoașteți personal, probabil îmi sunteți colegi, profesori, rude, prieteni...
Iată că toate suntem aceeași persoană.
Dacă le-ați întâlnit pe toate cele trei fete, înseamnă că ați fost martori la maturizarea și evoluția mea personală.
Fiecare an al vieții mele a avut câte o personalitate distinctă, care poate fi observată în „culoarea” paginilor pe care le veți citi. Dar există și o latură care le unește pe toate, ba chiar tocmai aceea este esența: întoarcerea privirii către puterile cerești, a căror lume este lipsită de întuneric. Dialogul cu Dumnezeu, Maica Domnului, sfinții și îngerii. Căutarea lor în tot și-n toate.
Pe parcursul vieții am căutat constant o denumire pentru identitatea mea, folosind atât stimulii interiori, cât și cei exteriori: de la prietenul Asperger la felul de-a fi V8, de la Clubul lui Mickey Mouse la castelul de gheață al Elsei și până la școala de magie Hogwarts.
Fiecare cadru exterior a fost inclus în câte un concept veronichez. Niciunul însă nu s-a arătat a fi mai potrivit decât IDENTITATE VERA SIMONE. Acesta este de fapt „sindromul” și „casa”, all in one.
Planeta Vera, Planeta Shato, Planeta Illo Tempore. Toate acestea reprezintă același lucru: lumea ideală, magică, în care mă refugiez prin creație și pe care sper să o pot aduce și în realitate, prin intermediul operelor mele. And that’s the great thing about being an introvert.
Iată că mă apropii de majorat. Mi-am propus să intru în noua etapă de viață adunând laolaltă tot ce am clădit până acum. Această carte încheie ciclul Yeleldi – Illo Tempore (5-16 ani). Dar, bineînțeles, nu puteam lăsa deoparte vârsta de 17 ani. Are și ea un capitol dedicat, căci o iubesc din plin pentru tot ce mi-a adus. Dintotdeauna mi-am iubit vârstele, fiecare în felul ei mi se pare deosebită...
După cum ar spune bunicul meu: Acesta e de-abia începutul!

Vera Simone

__________________

Cuprinsul cărții, pe care Vera l-a numit „neCUPRINSul”, conține așadar creațiile fiecărei vârste de la 5 ani până la vârsta majoratului. Poezii, desene și picturi, dialoguri și „spuneri”, basme și romane fantasy, imagini vii ale luminii cu care Vera a venit instrumentată în lumea de aici, a umbrelor.
Vă arăt mai întâi o filmare-călătorie prin carte (pe canalul YT Vera Simone) urmând ca în a
rticolele ulterioare să vă prezint pe rând aceste interesante și de cele mai multe ori supranaturale VÂRSTE.


CĂLĂTORIE PRIN OPERE 5-18 ANI BY VERA SIMONE


Notă: Momentan (2023) volumul nu este la vânzare. Vom reveni altă dată cu detalii privind comercializarea lucrărilor Verei.

Comments

Popular Posts